Asukkaista

Talon rakennutti opettajatar Fiia Malmivaara. Myös hänen miehensä toimi opettajana. Talossa on asunut myöhemminkin opettajia. Yksi naapuritaloista on yli satavuotias vanha koulurakennus, joka toimii nykyään perhekotina.

Edellisen kerran talo on vaihtanut omistajaa 1940-luvulla, kun paikkakuntalainen pankinjohtaja osti talon kesäpaikaksi perheelleen. Viimeiset vuodet talon on omistanut hänen perikuntansa ja se on ollut varsin vähäisellä käytöllä. Talvet kylmillään ja kesät tyhjillään. Muutama ostajakokelas sitä lienee noina vuosina kysynyt ja varmasti moni talokseen haaveillut. Meidän onneksi asiat vain loksahtivat parhain päin ja oma unelmani toteutui.

Minun perheeni kesäpaikka talo on siis ollut keväästä 2012 alkaen. Kauppakirjojen teko oli sovittu kahdeksi ja nuohooja tilattu kolmeksi. Samana iltana pihalla juotiin täytekakkukahvit ja sauna lämmitettiin - 15 vuoden tauon jälkeen. Pehmoiset olivat löylyt. Seuraavana viikonloppuna talo tuuletettiin, imuroitiin, luututtiin. Ja kannettiin matot lattialle, pedattiin sängyt ja asetuttiin taloksi.

Nyt taloa pitää kesäpaikkana viisihenkinen uusperhe, jonka lapset ovat koululaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti